Skjema for private og kommunale barnehager

Vi har en utfordring med skjema for barnehage siden vi har kommunale og private barnehager som skal bruke samme skjema. Feks skjema IPLU - spesialpedagogisk hjelp.
Dette er et skjema de bruker litt tid på å fylle ut, dvs de starter en dag og fortsetter kanskje uka etterpå, før de til slutt sender det inn.
Vi har laget ett eksternt skjema med ID-porten innlogging og dette har ikke blitt så godt mottatt siden de da blander privat innsendte skjema og “jobbskjema”.
Finnes det noen god løsning på dette? Er det andre som har løst denne type skjema på annen måte enn oss?

Vi har også enkelte skjema som benyttes både av kommunale og private barnehager. Vi har valgt å legge på autentisering med E-post og ID-porten, og tenker at de som ikke ønsker å bruke privat innlogging med ID-porten kan velge å benytte E-post innlogging med sin jobb epost.

Man få uansett utfordringen med private og jobbskjema i samme liste så sant de ikke har en privat epost de bruker til private ting (men det er det jo ikke alle som har).

Sant nok det, og heller ikke helt ideelt.
Men vi visste at de fleste hadde egen jobb e-post, så det har fungert greit her hos oss.

Se også denne tråden: Representere andre gjennom pålogging til skjema

I fremtiden håper vi Ansattporten til Difi kan bidra til å løse dette mer elegant. Per i dag har vi ingen gode komponenter å basere dette på.

2 Likes