Påmelding til sommerskole

Hei!

Vi skal ordne påmelding til sommerskoler på veldig kort frist. Vi har ganske mange tilbud, deltakerne skal kun få plass på ett kurs, og det er begrenset antall plasser. Vi ser egentlig ikke hvordan vi skal klare å lage til dette uten at det blir en god del manuell jobb i etterkant.

Er det noen som har laget til en genial løsning her? :crazy_face:

Opprette et skjema med tellere kanskje? Med de plasser som er tilgjengelig for hvert kurs?:blush:

Det blir sikkert noe sånt ja. Det blir bare en del manuelt arbeid i etterkant, med å sjekke at de kun har meldt seg på ett kurs, og ev. ledige plasser på kurs (hvis noen takker nei til tilbudet) som kanskje hadde vært førstevalget til de som har meldt seg på andre kurs og sånn :slight_smile:

Må kanskje ha en søknadsrunde 2. Det ordner seg vel på et vis :relaxed:

1 Like

Er sikkert mange andre muligheter her også. Kanskje en ide å sette på Excel-avlevering på skjema så kan man få en samlet oversikt over påmelding der? Kanskje sortere kolonner kan hjelpe også?:blush:

Vær OBS på at det finnes noen problemer med tellere. Dersom mange er inne og åpner opp samme skjema og jobber med å sende inn skjemaet, vil telleren ikke ha regnet seg frem til hvor mange plasser som er ledige ved innsending. Den baserer seg på en validering når man velger feltet, ikke når det sendes inn. Derfor kan dere potensielt få mange minus i telleren (det fikk vi…)

Problemet med telleren oppstår hvis dere setter valget som obligatorisk, det skal fungere selv om mange har åpent skjemaet samtidig, dersom feltet ikke er obligatorisk har Acos fortalt oss i Sola. Som Hernan sier i svaret over, så har vi oppdaget mye med telleren i vår jobb med dette svære påmeldingsskjemaet.

Dersom de kun skal kunne velge en aktivitet vil jeg anbefale at dere bruker radioknapper. Hos oss skulle de få melde seg på kun 1 aktivitet mellom 1. og 15. mai, mens fra 15. mai skulle de kunne melde seg på flere aktiviteter. Vi valgte å bruke sjekkbokser, for å slippe å endre skjemaet før 15. mai, og satset på at folk fulgte “spillereglene”, men her har de hatt mye ryddejobb etter at skjemaet ble publisert.

Ønsker du å se på oppsettet av vårt skjema finner du det i delingstjenesten i Interact :slight_smile:

Kan også nevne at vi ikke har hatt veldig hell med bruk av venteliste slik vi har satt det opp i skjema, de fleste brukerne har ikke forstått at dette var noe de skulle bruke hvis aktiviteten de ønsket å melde seg på var fullbooket, så de har har både valgt aktiviteten og å sette seg på venteliste på aktiviteten. Det ble litt bedre etter at vi flyttet valget om venteliste til første spørsmål i steget “aktivitet”.